Ник Вујичиќ “Standing Rock” од EXIT ги повикуваат светските лидери да ја сочуваат планетата!

Еден од највлијателните говорницина светот Ник Вујичиќ, ќе се обрати на публиката од главната сцена/бина на EXIT фестивалот во четврток , 6-ти Јули, сопочетокво 23 часот!

Човек кои могумина го сметаат за српскиот Далај Лама и кој ги инспирира милиони луѓе ширум светот, од Петроварадинската тврдина ќе испрати порака на светските лидери да бидат единствени во заедничките напори за зачувување на планетата и живототна неа! На Вујичиќ во тоа ќе му помогнат и претставниците на славното активистичко движење “Standing Rock”, кои движење го започнале останатите членови на Сијукси ндијанското племе, од истоименотодвижење. Тие вниманието на светската јавност го стекнале по тоа што со мирни протести и повеќемесечна блокада на работите , зимото успеале да ја стопираат изградбата на нафтоводот во Северна Дакота, кој претел да го уништи целиот екосистем на нивната земја! Движењето го достигнал својот врв кога во насилството на приватното обезбедување на нафтената корпорација кон мирољубивите протестанти од племето Сијукс, биле заштитени од 2000 ветерани на американската војска, кои направиле жив штит околу племето.  Непосредно потоа цел свет присуствуваше на историската сцена,кога ветераните во име на своите предци побарале и добиле простување од племенските лидери, за сите злочини и неправди направени кон Американските индијанци.

Пишете ни

Вашата порака ни значи, пишете го Вашето мислење и испратете ни го на e-mail. Одговор на Вашиот e-mail ќе добиете во рок од 48 часа. Ви благодариме, Skopje City Mall

Sending

©2017 Skopje City Mall

Log in with your credentials

Forgot your details?