Cineplexx | Борг и Мекенро

АСОДРЖИНА

Филмот го следи развојот на кариерите на две тениски легенди, Бјорн Борг и Џон Мекенро, и е фокусиран на нивното ривалство што го достигнува максимумот на прочуеното финале на „Вимблдон“ во 1980 година. Ривалство на два разчични темпераменти, Борг деснак, сталожен и смирен, додека пак Мекенро левак, фрустриран и своеглав. Публиката го сакаше Борг, Мекинро е негативецот. Мекинро беше огнот, Борг ледот, и таквиот нивен однос стана дефиниција за спортско ривалство. Благодарение на нив, тенисот го доживеа цутот на почетокот на осумдесетите, а нивните мечеви ќе останат запаметени како класици.

Оригинален наслов: Borg McEnroe
Почеток на филмот: 05.10.2017
Траење на филмот: 110 Минути
Земја / година: DNK, FIN, SWE/2017
Жанр: Драма, Спортски филм
Глумци: Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgård, David Bamber
Режија: Janus Metz Pedersen
Дистрибутер: FAME Solutions
Возрасна Категорија: (12)

Image result for BORG VS. MCENROE (2017)

Пишете ни

Вашата порака ни значи, пишете го Вашето мислење и испратете ни го на e-mail. Одговор на Вашиот e-mail ќе добиете во рок од 48 часа. Ви благодариме, Skopje City Mall

Sending

©2017 Skopje City Mall

Log in with your credentials

Forgot your details?