Cineplexx Black Panther

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

По настаните од „Капетан Америка: Граѓанска војна“, кралот Т’Чала се враќа дома во изолираната и технолошки напредна африканска нација Ваканда за да служи како нов лидер на неговата земја. Сепак, Т’Чала наскоро дознава дека е предизвикан на борба за тронот од одредени фракции во неговата сопствена земја. Кога двајца непријатели прават заговор за уништување на Ваканда, херојот познат како Црниот Пантер мора да ги здружи силите со агентот на ЦИА Еверет К. Рос и членовите од Дора Милаје, специјалните сили на Ваканда, за да ја оттргнат Ваканда од граѓанска војна.

Оригинален наслов: Black Panther
Почеток на филмот: 15.02.2018
Траење на филмот: 134 Минути
Земја / година: USA/2017
Жанр: Акција, Авантура
Глумци: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira
Режија: Ryan Coogler
Дистрибутер: 2i Film
Возрасна Категорија: (12)


  •  
  •  
  •  
  •  
  •