Cineplexx | Мечето Падингтон 2

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

СОДРЖИНА

Мечето Падингтон е среќно сместен со семејството Браун во Виндзор Гарденс каде што станува популарен член на заедницата ширејќи радост насекаде каде што оди. Тој трага по идеалниот роденденски подарок за 100-от роденден на тетка Луси, ја здогледува единствената книга во антикварницата на г-ѓа Грубер и почнува низа чудни работи за да собере пари и да го купи подарокот. Но, кога книгата е украдена, тогаш Падингтон и семејството Браун тргнуваат да го отркијат крадецот.

Оригинален наслов: Paddington 2
Почеток на филмот: 07.12.2017
Траење на филмот: 103 Минути
Земја / година: FRA, GBR/2017
Жанр: Анимиран / цртан, Семеен, Комедија
Глумци: Hugh Grant, Brendan Gleeson, Hugh Bonneville, Sally Hawkins
Режија: Paul King
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (6)


  •  
  •  
  •  
  •  
  •