Cineplexx | Quackerz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

https://www.youtube.com/watch?v=oGgythuUoW8

СОДРЖИНА

На еден мал, делечен кинески остров, нормалниот живот на локалните мандарински патки се претвора во хаос кога јато воени диви патки слетуваат мислејќи дека се на Хаваи. Шефот на дивите патки, Дукмус, не сака да се помири со локалните традиции, како што и царот на мандаринските патки не сака непоканети гости. Избива студена војна помеѓу двата клана. Наследникот на мандаринскиот император, Лонгвеј, се заљубува во шармантната Ерика, ќерката на шефот на дивите патки. Нив не им е битна војната меѓу нивните таковци. Додека водачите се обидуваат да ги расчистат сметките, Лонгвеј запаѓа во невоља. Двајца глупави крадци од градот, по инструкции на старата вештерка, започнуваат да го бркаат Лонгвеј. Излегува дека Лонгвеј е магичната „Сончева патка“, кога според легендата, има натчовечки способности кои му овозможуваат да добива енергија од Сонцето. Старат вештерка е спремна по било која цена да ја придобие сончевата енергија и вечната младост.

Оригинален наслов: Quackerz
Почеток на филмот: 01.06.2017
Траење на филмот: 81 Минути
Земја / година: CHN, RUS, USA/2016
Жанр: Анимиран / цртан, Авантура, Комедија
Глумци: Michael Gross, Jesse Corti, Robbie Daymond
Режија: Viktor Lakisov
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: Втора категорија, родителски надзор


  •  
  •  
  •  
  •  
  •