Дон Кихот БОЉШОЈ, 2018

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Музика: Леон Минкус
Кореографија: Алексеј Федејечев
Недела, 2 декември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 175 минути

Оригинален наслов: Don Quichotte (Ballett), Moskau Bolshoi, 2018
Почеток на филмот: 02.12.2018
Траење на филмот: 175 Минути
Земја / година: RUS/2018
Жанр: Балет

СОДРЖИНА

Инспириран од јуначките приказни за храбрите витези, Дон Кихот од Ла Манча и неговиот верен слуга Санчо Панса започнуваат авантуристичко патување за да ја најдат неговата идеална жена, Дулсинеја. Херојот на Сервантес оживува во признатата изведба на ова исклучително дело на Бољшој театар. Со помош на феноменалната и впечатлива техника, главните танчари Екатерина Крисанова и Семјон Чудин ја предводат спектакуларната екипа составена од тореадори, фламенко танчари, вили, во еден виртуозен танц кој во својата суштина е токму Бошљој. Снимено на 10 април 2016 година.

Претпродажбата ќе започне наскоро

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •