Mastercard® Skopje City Mall кредитна картичка

Mastercard® Skopje City Mall кредитната картичка е прва кобрендирана кредитна картичка на трговски центар во земјата. Комерцијална банка АД Скопје во соработка со Skopje City Mall, им овозможува на имателите низа поволности преку купување во продавниците во Трговскиот центар.

Со неа добивате попусти и до 15% на одредени продажни места во Skopje City Mall, а дополнително добивате и бонуси со купувањето. Едноставно, купувате и добивате награди по Ваш вкус.

Покрај тоа, не плаќате членарина за првата година, можете да купувате секаде во светот, да купувате преку Интернет, да издавате дополнителни картички за Вашите најблиски со лимити одредени од Вас, лесно да ја следите состојбата и многу други поволности.

Откријте ги попустите, бонусите и останатите предности на картичката на веб сајтот, контакт-центарот и експозитурите на Комерцијална банка.“

Добивате низа попусти и бонуси, на продажните места во Skopje City Mall со кои Банката има склучено договор.

ПРЕДНОСТИ НА КАРТИЧКАТА

– Без членарина за првата година од издавањето;
– Добивате редовни попусти и бонуси во одреден процент, на секоја трансакција направена во продажните места во Skopje City Mall;
– Бонусот го добивате во минимален износ од 1.000 денари, во вид на подарок-картичка;
– Можност за минимално враќање од само 10% од искористениот дел од кредитниот лимит;
– Добивате кредитен лимит во зависност од слободниот дел од Вашата месечна плата;
– Поврзана со една сметка за плаќања во земјата и во странство;
– Добивате бескаматен период од 45 дена на трансакции направени на продажно место;
– Овозможува безбедно купување преку Интернет;
– Добивате дополнителни картички за Вашите најблиски, со можност за прилагодување на лимитите за секоја од картичките;
– Ниски провизии и надоместоци за користење на картичката;
– Состојбите на сметките можете да ги следите од Вашиот дом, работно место или каде било во светот, преку услугите Интернет банка, мБанка и SMS банкарство;
– Можност за едноставно подмирување на обврските преку услугата траен налог;
– 24-часовна поддршка за корисниците, насекаде во светот.

КОРИСТЕЊЕ НА КАРТИЧКАТА

Mastercard® Skopje City Mall кредитната картичка е прифатена на повеќе од 35 милиони продажни места и повеќе од 2 милиони банкомати насекаде во светот на кои е истакнат знакот Mastercard®. Со нејзиното користење Вашите пари ќе бидат секогаш со Вас, без да се грижите за носење готовина, страв од кражба, губење или од фалсификувани банкноти. Подетални информации во врска со прифаќањето на Mastercard® картичките можете да добиете на  www.mastercard.com.

Добивање на Mastercard® Skopje City Mall кредитна картичка

Пополнете го краткото барање и донесете го во една од нашите експозитури и филијали низ Републиката.

Потребна Ви е следната документација:

  1. фотокопија од лична карта или пасош
  2. меница со менична изјава
  3. администативна забрана на плата (или траен налог за наплата)
  4. за вработените во приватни фирми, потребен е и рекапитулар за последни 3 месеци
  5. за пензионери потребен е и еден кредитоспособен жирант.

Доколку имате било какви прашања во врска со Mastercard® картичките од Комерцијална банка АД Скопје, слободно посетете го нашиот интернет сајт www.kb.com.mk , јавете се на контакт центарот на тел. (02) 3296 800 или посетете нѐ во најблиската експозитура или филијала.

Члeанарини и надоместоци за користење MastercCard® Skopje City Mall кредитна картичка

Корисници кредитоспособни физички лица на возраст помеѓу 18 и 68 години
Каматни стапки – 8,5%  годишно на искористениот износ до кредитниот лимит- 12%  над износот на кредитниот лимит
Годишна членарина*

за основната
картичка

за дополнителните

картички

за првата година

без надомест

без надомест

за секоја следна година

720 денари

240 денари

за годишен промет над 50.000 денари направен на продажни места во Skopje City Mall

180 денари

120 денари

Надоместоци за користење

на банкомати

на шалтери

на Банката

1,5%, мин 100 ден.

1.5%, мин. 100 ден.

на други банки во земјата

2%, мин. 120 ден.

2.5%, мин. 350 ден.

на други банки во странство

2%, мин. 250 ден.

2.5%, мин. 350 ден.

 

Надомест за подигнување готовина    
  на банката на други банки во земјата на други банки во странство
од банкомати 1,5% мин. 100 ден. 2% мин. 120 ден. 2% мин. 250 ден.
од шалтери 1,5% мин. 100 ден. 2,5% мин. 350 ден. 2,5% мин. 350 ден.
Дополнителни услуги  
повторно издавање на PIN кодот 250 денари
повторно издавање на изгубена, украдена или оштетена картичка 500 денари
Каматни стапки  
8,5% годишно на искористениот износ до кредитниот лимит
во висина на законски казнена каматна стапка на износот над кредитниот лимит

КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ КАРТИЧКАТА?

[/vc_column]

Lussoсадови за домаќинство2 кат10 %1%10% важи за сметка над 6.000,00 денари

назив на продажно место категорија локација директен попуст бонус за лојалност кон СЦМ забелешка
Adam’s shoes обувки 1 кат 10% 1% за производи кои не се на попуст, дополнителни 5% за сметка над 30.000 денари
Amorini модни додатоци 1 кат 10% 1% за производи кои не се на попуст
Arthur’s Converse обувки 1 кат 10% 1% за производи кои не се на попуст, дополнителни 5% за производи кои се на попуст
Balon Magija украсни балони 2 кат 10% 1% за сметка над 2.500 денари
Bata обувки приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Bitsiani машка мода 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Celio машка мода приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
DOCA модни додатоци приземје 10% 1% попустот не важи за прозводи кои се на попуст
Duki Daso модни додатоци 2 кат 10% 1% директниот попуст од 10% е за производи кои не се на попуст
Fashion & Friends машка / женска мода 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Gant машка мода 1 кат 7% 1% попустот важи за износ над 5.000,00 денари
Geox обувки 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
I Style техника и телекомуникации приземје 2%-7% 1% 2% за производи од брендот Apple, 7% на аксесоари
Kares за дома 1 кат 5% 1%
Kimico долна облека 2 кат 10% 1% за производи кои не се на попуст
Lapin House детска облека 1 кат 0% 1%
LTB машка/женска мода 1 кат 10% 1% за производи кои не се на попуст
Mango женска мода приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Marfi Macarons француски колачи приземје 10% 1% директниот попуст од 10% е за сметки над 3.001 денари
My time модни додатоци приземје 15% 1% за сметка над 10.000 денари
Nautica & Lacoste машка мода 1 кат 7% 1% попустот важи за износ над 5.000,00 денари
Neptun техника и телекомуникации 1 кат 3% 1% за производи кои не се на попуст
Office Shoes обувки приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на редовен попуст
Okaidi детска облека 2 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
P.S. Fashion женска мода 1 кат 10% 1% директниот попуст од 10% е за производи кои не се на попуст
Parfois модни додатоци приземје 6% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Skechers  спорт  2 кат  5% 1%  попустот не важи за производи кои се на редовен попуст
Silhouette Beauty Salon услуги 2 кат 10% 1%
Sony техника и телекомуникации 2 кат 5% 1% за производи кои не се на попуст
Sport Vision спорт 2 кат 10% 1% попустот важи за сметка над 4.990,00 денари
Sport Vision Kids спорт 2 кат 10% 1% попустот важи за сметка над 4.990,00 денари
Springfield машка / женска мода 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Swarovski модни додатоци приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои веќе се на попуст
Tally Weilj женска мода 1 кат 0% 1%
Timberland машка / женска мода приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Trend ресторани и барови приземје 0% 15%
Tudors машка мода приземје 5% 1% за сметка над 4.001 денари
Women Secret долна облека приземје 6% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Za-Za underwear долна облека приземје 10% 1% директниот попуст од 10% е за производи кои не се на попуст
Просветно дело специјализирани 2 кат 5% 1% за производи кои не се на попуст

Пишете ни

Вашата порака ни значи, пишете го Вашето мислење и испратете ни го на e-mail. Одговор на Вашиот e-mail ќе добиете во рок од 48 часа. Ви благодариме, Skopje City Mall

Sending

©2017 Skopje City Mall

Log in with your credentials

Forgot your details?