Коледарската дружина пред вратите на Skopje City Mall

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Дел од учесниците во манифестацијата „Бадникови поворки“ и редовни посетители за време на утринската прошеткго посетија Skopje City Mall и ја пееја Божикната песна “Вечниот бог“ со што ќе го најавији големиот празник.

Децата додека ја пееја божикната песна носеа божикни ѕвезди што ја симболизираат ѕвездата која ги водела тројцата мудреци до местото каде што бил роден Бог. Покрај ѕвездите тие носеа специјално украсени пештери на кои е претставено раѓанеето на Бог.

Skopje City Mall на влезот од молот со гордост ги пречека коледарите и ги даруваше со традиционални автентични коледарски пакетчиња. Над 300 учесниците од општините Ѓорче Петрови Карпош и придружувани од хорот на Златните Славејчиња беа дел од овој несекојдневен настан.

Погледнете видео:

Денес е Коледе, утре е Божиќ ✨

Posted by Skopje City Mall on Saturday, January 6, 2018

Погледнете фотографии:

 Image may contain: 12 people, people smiling, crowd and outdoor

Image may contain: 11 people, people smiling, people standing, crowd and outdoor

Image may contain: 2 people, crowd and outdoor

Image may contain: 2 people

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •