Галерија

Sony e oснована во Токио во 1946, Sony беше замисла на двајца луѓе.

Масару Ибука, инженер, и Акио Морита, физичар, инвестираа сума еквивалентна на 190,000 јени за да започнат компанија со 20 вработени.

Translate in English»