Preciosa®

preciosa

ПРВ КАТ

m: +389 2 3122 517

e-mail: preciosa.mk@hotmail.com

web site: www.preciosa.com/en/home

fb: https://www.facebook.com/preciosa.mk

Preciosa®

Почетоците на Preciosa датираат уште од 1548 година, кога во прекрасната Кристална Долина започнува традицијата на обработка на кристал и за брзо време стануваат лидери за производство во Кралството Бохемија. Оваа традиција се пренесува од татко на син со векови и поради врвната изработка и квалитет мајсторите од Бохемија стануваат омилени кај кралските семејства во Европа. По Втората светска војна, во 1948 година, 25 мали и големи фабрики од Јаблонец, Либерец и Турнов, за производство на Бохемија кристал, се спојуваат во една огромна национална компанија под името PRECIOSA. Денес оваа компанија е лидер за производство и извоз на оригинален Бохемија кристал од Чешката Република.

Пишете ни

Вашата порака ни значи, пишете го Вашето мислење и испратете ни го на e-mail. Одговор на Вашиот e-mail ќе добиете во рок од 48 часа. Ви благодариме, Skopje City Mall

Sending

©2017 Skopje City Mall

Log in with your credentials

Forgot your details?