СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА: Успешно спроведена вежба за евакуација

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Денеска во 07:30 часот, во просториите на Скопје Сити Мол, согласно законските обврски и правилникот за работа на трговскиот центар, се одржа една редовна вежба за евакуација.

Целта на оваа интерна активност во форма на евакуација, е да се тестира системот за заштита и спасување на трговскиот центар. Вежбата за евакуирање била изведена под надзор на Кризниот штаб на Универзалната единица за заштита и спасување на Скопје Сити Мол.

Главната цел на вежбата е СПРАВУВАЊЕ СО ЗЕМЈОТРЕС и евакуација на сите присутни вработени во локалите во Скопје Сити Мол , како би биле подготвени за управување на најдобар можен начин со можни ризици и вонредни ситуации.

Евакуацијата ќе биде спроведена од страна на мониторинг центарот , оперативците од Агенцијата за обезбедување ОСА, како и  учество на вработени од службата за чистење СЕРТА. Вежбата беше изведена под надзор на стручни лица од Кризниот Штаб на Универзалната единица за заштита и спасување на Скопје Сити Мол и Бригадата за противпожарна заштита

Со почит,


  •  
  •  
  •  
  •  
  •