Среќна и безбедна 2019 годинапетардите не се играчки

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Утре (ПЕТОК) во Скопје Сити Мол, СВР Скопје, Одделението за превенција во 12.00 часот, на платото пред Скопје Сити Мол во соработка со Општина Карпош, Црвен крст на Град Скопје и ученици од основните училишта од општината, ќе се реализираат превентивни активности во рамките на кампањата ,,Среќна и безбедна 2019 годинапетардите не се играчки“.

Основна цел на кампањата е подигање на свеста кај граѓаните, особено кај малолетната популација за опасноста од употребата на петарди и други пиротехнички средства.

Од основните училишта се изработени графити и пораки на тема ,,ПЕТАРДИТЕ НЕ СЕ ИГРАЧКИ” цртежи кои се изложени во Скопје Сити Мол .


  •  
  •  
  •  
  •  
  •