Transformers: The Last Knight

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Повторно Оптимус Прајм  ве повикува на уште едно продолжение од култната приказна за роботите и луѓето.

Оптимус Прајм ја пронаоѓа својата планета, Сајбертрон, сега повеќе мртва планета. Таму дознава дека тој е одговорен за убивање на планетата. За да ја врати повторно во живот, мора да се врати на Земјата и да го пронајде артефактот… Луѓето и Трансформерите се во војна, Оптимус Прајм повеќе го нема. Клучот во зачувување на иднината лежи во тајните закопани во минатото, во историјата на Трансформерите на Земјата.

Оригинален наслов: Transformers: The Last Knight
Почеток на филмот: 22.06.2017
Траење на филмот: 158 Минути
Земја / година: USA/2017
Жанр: Акција, Авантура
Глумци: Mark Wahlberg, Josh Duhamel, Anthony Hopkins, Laura Haddock, Isabela Moner
Режија: Michael Bay
Дистрибутер: Konstantin Film MKD DOOEL Skopje
Возрасна Категорија: Трета категорија, 12+


  •  
  •  
  •  
  •  
  •