Yves Rocher | Pure Calmille

 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

Во 1964 година Yves Rocher за прв пат создаде козметички производи од камилица. Денес камилицата е позната по својствата на омекнување и заштита на кожата.

Истражувачите за убавина од  билките на Yves Rocher одбраа органски одгледан вид на полињата во La Gacilly, Франција, кој е богат со корисни состојки. За прв пат органски одгледаната камилица е преработена во својот најчист облик, со 100% природен процес на екстракција, без употреба на разредувачи и без губиток на нејзините својства.

Линијата Pure Calmille содржи:

 • 2 во 1 млеко и тоник кое нежно ја чисти и тонира кожата во еден чекор
 • Крема за лице и тело од камилица со омекнувачки и заштитни својства, која ја остава кожата мека и пријатна
 • Мицерално масло за чистење на лицето, усните и очите.

Производите на линијата Pure Calmille  содржат 93% состојки од природно потекло и 0% минерални масла, бои и парабени.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •