БАЈАДЕРА, БОЉШОЈ, 2019

 
 
   

Музика: Леон Минкус
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 20 јануари 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 200 минути

Оригинален наслов: La Bayadere, Moscow Bolshoi, 2019
Почеток на филмот: 20.01.2019
Траење на филмот: 200 Минути
Земја / година: RUS/2019
Жанр: Балет
Глумци: The Bolshoi Principals, Soloists and Corps de Ballet
Режија: Léon Minkus / Yuri Grigorovich
Дистрибутер: Cikanek management
Возрасна Категорија:

СОДРЖИНА

Прекрасната танчарка Никија и воинот Солор силно се заљубуваат еден во друг, што резултира во силна страст и интриги поврзани со убиства кога Рајах и неговата ќерка Гамзати ја откриваат нивната забранета љубов. Бајадера е еден од најголемите балетски класици – приказна за љубовта, смрта и одмаздата сместена во Индија. Впечатливата сценографија, костимите и една од најкласичните балетски сцени, „кралството на сенките“ ја прикажуваат трагичната приказна за танчарката Никија и нејзината пропадната љубов кон воинот Солор, како и нивното последно избавување. Претстава која не смеете да ја пропуштите!


 
 
   
Translate in English»