Политика за приватност

Политиката на СЦМ РЕТАИЛ е да ја почитува вашата приватност во однос на сите информации што можеме да ги собереме при вашата посета на нашата веб-страна. Оваа Политика за приватност се однесува на https://skopjecitymall.mk/ (во понатамошниот текст “нас”, “ние” или “https://skopjecitymall.mk/”). Ние ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на лични информации што може да ни ги обезбедите преку веб-страната. Ја усвоивме оваа политика за приватност за да објасниме кои информации може да се соберат на нашата веб-страна, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети лица. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Веб-страната и не се однесуваат на информации од други извори.

Оваа Политика за приватност, заедно со Условите поставени на нашата веб-страна, ги утврдуваат општите правила и политики кои ја регулираат вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе треба да се согласите со дополнителни услови.

Интернет посетители

Како и повеќето веб-страни, Скопје Сити Мол собира информации кои не се лични за идентификација, како што обично ви овозможуваат веб прелистувачите и серверите, како што се типот на прелистувач, изборот на јазик, местото за референца и датумот и времето на секое барање за посетител. Целта на Скопје Сити Мол за собирање на информации кои не се лични за идентификација е подобро да се разбере како посетителите на Скопје Сити Мол ја користат веб-страната. Повремено, Скопје Сити Мол може да објави податоци кои не се лични за идентификација, на пример, со објавување на извештај за трендовите во користењето на нејзината веб-страна.

Скопје Сити Мол, исто така, собира лични информации за идентификација како адреси на Интернет протокол (IP) за најавени корисници и за корисниците кои оставаат коментари на блог постови на https://faktor.mk/. Скопје Сити Мол само открива најавени кориснички IP адреси под истите околности што ги користи и открива лични информации за идентификација како што е опишано подолу.

Собирање на лични податоци за идентификување

Одредени посетители избираат да комуницираат на начин кој бара од Скопје Сити Мол да собере лични информации за идентификација. Количеството и видот на информациите што ги собира Лукас зависи од природата на интеракцијата. На пример, ние бараме од посетителите кои се пријавуваат за новости на https://skopjecitymall.mk/ за да обезбедат корисничко име и адреса за е-пошта.

Безбедност

Безбедноста на Вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос на податоци преку Интернет, ниту методот за електронско складирање е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да ги користиме комерцијално прифатливите средства за заштита на вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Линкови до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници кои не се управувани од нас. Ако кликнете на линк од трета страна, ќе бидете упатени до веб-страната на третата страна. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност и условите на секоја веб-локација што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на која било трети страни, производи или услуги.

Google AdWords за ремаркетинг

Https://skopjecitymall.mk/ ги користи услугите за ремаркетинг за рекламирање на веб-страници на трети страни (вклучувајќи го и Google) на претходните посетители на нашата веб-страна. Тоа би можело да значи дека ние рекламирање на претходни посетители кои не ја завршиле активноста на нашата страна, на пример користејќи го формуларот за контакт за да направите пребарување или пак за купување на одреден производ. Ова може да биде во форма на реклама на страната со резултати од пребарувањето на Google или на веб-страната во Google Display Network. Продавачите на трети лица, вклучувајќи го и Google, користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на нечии претходни посети. Се разбира, сите собрани податоци ќе се користат во согласност со нашата политика за приватност и политиката на приватност на Google.

Можете да поставите параметри за тоа како Google рекламира кон вас со помош на страната Google Ad Preferences и ако сакате да можете да се откажете од рекламирање врз основа на интереси целосно со поставувања за колачиња или трајно користење на приклучок за прелистувач.

Заштита на одредени лични информации за идентификување

Скопје Сити Мол открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични информации само на своите вработени, изведувачи и здружени организации кои (i) треба да ги знаат тие информации за да го обработат во име на Скопје Сити Мол или да обезбедат услуги достапни на веб-страната на Скопје Сити Мол , и (ii) кои се согласиле да не ја објавуваат на други. Некои од тие вработени, изведувачи и здружени организации може да се наоѓаат надвор од вашата матична земја; со користење на веб-страната на Скопје Сити Мол, вие се согласувате со пренос на тие информации до нив. Скопје Сити Мол нема да изнајмува или продава потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци за секој. Освен на своите вработени, изведувачи и здружени организации, како што е опишано погоре, Скопје Сити Мол открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци само како одговор на судски налог, судски налог или друго барање од владата, или кога Скопје Сити Мол верува во добра верба дека откривањето е разумно неопходно за да се заштити имотот или правата на Скопје Сити Мол, трети страни или јавноста во целост.

Ако сте регистриран корисник на https://skopjecitymall.mk/ и сте оставиле вашата e-mail адреса, Скопје Сити Мол повремено може да ви испрати е-пошта за новитети, нови функции, да ги примате вашите повратни информации за нарачка или да бидете во тек со она што се случува со Скопје Сити Мол и нашите производи. Првенствено го користиме нашиот сервис за да комуницираме со овој тип на информации, па затоа очекуваме да го задржиме овој тип на е-пошта на минимум. Ако ни пратите барање (на пример преку мејлот за поддршка или преку еден од механизмите за повратни информации), го задржуваме правото да го објавиме за да ни помогне да разјасниме или да одговориме на вашето барање или да ни помогне да ги поддржиме другите корисници. Скопје Сити Мол ги зема сите мерки кои се разумно неопходни за да се заштитат од неовластен пристап, употреба, менување или уништување на потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци.

Агрегирана статистика

Скопје Сити Мол може да собира статистички податоци за однесувањето на посетителите на својата веб-страна. Скопје Сити Мол може јавно да ги прикаже овие информации или да му ги достави на другите. Сепак, Скопје Сити Мол не ги открива вашите лични податоци за идентификација.

Колачиња

За да го збогатиме и усоврши вашето онлајн искуство, Скопје Сити Мол користи “колачиња”, технологии и услуги што ги даваат другите за прикажување на персонализирана содржина, соодветно рекламирање и складирање на вашите преференции на вашиот компјутер.

Колаче е низа информации што веб-страната ги чува на компјутерот на посетителот и дека прелистувачот на посетителот му дава на веб-сајтот секогаш кога посетителот ќе се врати. Скопје Сити Мол користи колачиња за да ни помогнат да ги идентификуваме и да ги следиме посетителите, нивната употреба на https://skopjecitymall.mk/ и нивните параметри за пристап до веб-страните. Посетителите на Скопје Сити Мол кои не сакаат да имаат колачиња поставени на нивните компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ги користат веб-страниците на Скопје Сити Мол, со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страниците на Скопје Сити Мол не можат да функционираат правилно без помош на колачиња.

Продолжувајќи да се движите низ нашата веб-страна без да ги промените поставките за колачиња, со ова го признавате и се согласувате со користењето на колачиња од страна на Скопје Сити Мол.

Промени во политиката за приватност

Иако повеќето промени најверојатно ќе бидат мали, Скопје Сити Мол може да ја менува својата Политика за приватност од време на време и во единствена дискреција на Скопје Сити Мол. Скопје Сити Мол ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за сите промени во Политиката за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа Политика за приватност ќе претставува вашето прифаќање на таквата промена.