Тренд парче на сезоната: џемпер кој ги преплави продавниците

 
 
   

Ние веќе сме навикнати да секоја сезона, едно парче облека или моден додаток, се појавува на фотографиите на голем број инфлуенсерки на Инстаграм …Понекогаш таквата популарност на едно парче може да биде досадна, а понекогаш трендот е оправдан и многу мудро избран.За жал, летната сезона заврши, а ние сепак се радуваме на есента (размислете за целиот избор на кратки чизми, чевли и фармерки кои следат), не можеме да кажеме дека сме полни со самодоверба и добри идеи за облека со доаѓањето на првите постудени денови.

Тогаш помошта на пријателите (во овој случај, трендсетерките од социјални мрежи и портали) е многу добредојдена.

Значи, судејќи според предлозите на модните уредници и купувачите на модата, сите можеме да се согласиме дека официјалниот тренд оваа сезона е џемперот со пруги. Класичен отпечаток со линии имплементиран во добар модел на џемпер, најчесто голем – а ние веќе сакаме се што е поврзано со овој тренд.

Покрај тоа, бидејќи линиите, а особено Бретонските морнарски ленти, се неизбежен дел од основната гардероба на скоро секој од нас, ќе го прифатиме овој модернизиран, лежерен изглед, кој подразбира малку поширок модел на џемпер.


 
 
   
Translate in English»