Да го обоиме Skopje City Mall во боите на Велигден!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

ВЕЛИГДЕНСКИ СВЕТ БЕЗ ГРАНИЦИ

По повод големиот христијански празник Велигден, Скопје Сити Мол oд 26 Март до 09 Април ќе пулсира во духот на најрадосниот празник со богата програма за сите генерации 

Од 26 Март до 09 Април дополнително ќе уживате во:

 • Велигденска декорација и амбиент
 • Велигден низ светот – Изложба на автентично бојадисувани Велигденски јајца и културни презентации на велигденските обичаи од Македонија, Русија, Унгарија, Холандија, САД и Словенија
 • Работилници за техниките на бојосување јајца и презентација на велигденски софри, обичаи и традиции со Вешта Жена
 • Велигденски креативни работилници за деца со Еуроданвест
 • Потрага по скриените јајца супер-херои „Egg hunt“
 • Турнири во кршење со јајца „Најцврсто јајце“
 • Фотографирање со нашиот велигденски „Зајко“

 Каде и да си, за Велигден во Skopje City Mall да си!

ПРОГРАМА И РАСПОРЕД НА АКТИВНОСТИ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •